פסיכולוגיה
של התמודדות

ניהול נכון של תקציב משפחה

ענת צוות האתר
ענת צוות האתר

ענת, חוקרת, ידועה בתור כזו שחופרת לעומק עד שמוצאת את אשר על ליבה ובכיסה

זאת לא קלישאה אבל משפחה היא יחידה כלכלית וניהול התקציב החודשי שלה לא שונה בהרבה מניהול תקציב כלכלי של יחידת מדינה ברמת המאקרו. מדינות שואפות לאזן את מאזן התשלומים שלהן ועבור משפחות זה בדיוק אותו הדבר. כלומר, זרם ההכנסות במינימום חייב להשתוות להוצאות ובמצב האופטימאלי, לעבור אותו ואז ניתן לחסוך. וזה לא משנה איזה סופר. יכול להיות סופרסלרמי לויטיב טעם או אפילו מכולת קטנה בשכונה.

כמה טיפים לשמירה על מאזן תשלומים משפחתי חיובי בכל הקשור לקניית מוצרי מזון:

    1. לקנות רק בסופרמרקט זול. להתרחק מרשתות שטוענות שהן זולות אבל למעשה הן יקרות הרבה יותר.
    1. אם קונים כמות גדולה אז לשאוף לקנות מוצרים במבצע. רשתות מזון גדולות מציגות שלל מבצעים.
    1. להימנע מקנייה במכולות. בגלל שמכולת היא חנות קטנה, המחירים בה בדרך כלל יהיו יקרים בעד 20 אחוז אקסטרא. בעל המכולת קונה בכמויות קטנות ולכן גם הוא משלם ביוקר יחסית
    1. לעולם אל תלכו רעבים לסופרמרקט. מחקרים מוכיחים כי כאשר אתה נכנס לסופר רעב, אתה קונה עד פי 2 ממה שהיית קונה אילולא לא היית נונס לחנות רעב.
    1. לשאוף לקנות מוצרי יסוד ולהכין אוכל בבית. הכנת אוכל בבית ממוצרי בסיס שקניתם בסופר מרקט היא זולה בכ-25-30 אחוזים ביחס לקניית אוכל מוכן (אלא אם כן יש מבצע). הבעיה העיקרית היא שבישול והכנה בבית דורשים זמן וסבלנות שלא תמיד יש  באורח החיים העמוס מאד בישראל.

טיפ אחרון וחשוב: כדאי לרכוש לוח גיר ולתלות במקום מרכזי וברור במטבח. עליו לערוך רשימת הוצאות כולל מחירים. כך תוכלו לעקוב אחר מוצרים שבהם אתם לא משתמשים או מיותרים ולהוריד אותם בסך הקנייה הבאה

בקיצור אלו הטיפים לעכשיו (יהיו עוד). ישמו אותם והתחילו לחסוך!!

בסרטון: קניה חכמה בסופרמרקט

פייסבוק
לינקדאין
ווטסאפ
כתבות נוספות שיעניינו אותך

תפריט נגישות